Известие

Collapse
No announcement yet.

помогнете и на мен ;)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
    Пак толкова,те и дизелите харчат толкова градско.
    ако дизела ми мине 9, 10 на сто го запалвам директно и това говоря за София, тук в малките градове не съм го видял над 8,5... но това е за 156 2,4 знам че 159 е по тежка но все пак... за жалост и вървежа не е далеч толкова добър...
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Peter Panov Покажи съобщение
      Здравей колега,
      Ето ти и моето скромно мнение.
      За трите години, през които работих в Милано Моторс и продавах 159-ки стигнах до следните изводи.
      1.8 мотора е единствения вариант ако искаш да пускаш колата на газ. Двигателя е добър и безпроблемен, въпреки че с него колата няма особено добра динамика.
      Останалите JTS (1,9, 2,2 3,2) мотори са разработка на Holden - имаха хубав звук, но динамиката им не беше нещо особено и разхода на гориво бе доста висок. Дори чисто нови, колите ни създаваха доста проблеми! Редовно не искаха да палят!
      Живот и здраве на мен следващата кола също ще е 159, но определено бих я търсил с 1,9 JTD 16V.
      Поздрави
      Е явно е трябвало още някоя година да поработиш за да видиш още.
      http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=wapl1eea4n1b
      1,8 също не е много за газифициране с обикновена газова а е като JTS за течна фаза ама няма да коментирам защо ти знаеш.
      и аз и една секунда не съм рабoтил там ама все си мисля че само 3,2 е Holden разработка
      156 1,8 ТS 99
      Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
        ако дизела ми мине 9, 10 на сто го запалвам директно и това говоря за София, тук в малките градове не съм го видял над 8,5... но това е за 156 2,4 знам че 159 е по тежка но все пак... за жалост и вървежа не е далеч толкова добър...
        Всичко зависи от трафика. Той определя колко ще ти бъде градския разход. Особено в близкото минало с тези снегове спокойно би отишъл и над 12-13 на 2.4-ката при карането в условията на Мареата - брутални градски задръствания.
        За това градския разход единствената величина по която може да се сравни и то относително, е като се съпоставят средните скорости на движение. Всичко друго са абсолютно празни и безсмислени приказки.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Само бих добавил, че и температурата е от значение за разхода. При тези ниски температури през януари и февруари разходът ми беше с около литър отгоре, независимо от режима - градско или извънградско.
          Правя каквото трябва, пък да става каквото ще...

Comment

А кой е по-добрия мотор-1.9JTD(120кс) или 1.9JTDm(150кс)???
            И еднаква ли им е поддръжката?за 2.4(200кс)няма да питам че там е друго измерение
            и още един тъп въпрос-има ли 1.9 с кожен салон и навигация,че гледах сигурно 200 алфи и все нямаше?
            Поздрави

Comment

Първоначално публикувано от DZVERA Покажи съобщение
              А кой е по-добрия мотор-1.9JTD(120кс) или 1.9JTDm(150кс)???
              И еднаква ли им е поддръжката?за 2.4(200кс)няма да питам че там е друго измерение
              и още един тъп въпрос-има ли 1.9 с кожен салон и навигация,че гледах сигурно 200 алфи и все нямаше?
              Поздрави
              Всеки ще ти препоръча 150-ката и да има с кожа и навигация
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Всеки ще ти препоръча 150-ката и да има с кожа и навигация
                Не всеки
                Аз ще препоръчам две и четворката примерно.
                Колкото повече, толкова повече.
                Ако имаше и четири и осем пак щях да го препоръчам
                A20DTH ЖТД ама не баш
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                  Не всеки
                  Аз ще препоръчам две и четворката примерно.
                  Колкото повече, толкова повече.
                  Ако имаше и четири и осем пак щях да го препоръчам
                  еее но на теме поддръжка е много по евтино 150-ката... то и аз искам много работи ама човека кое е по евтино и надеждно
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Някой знае ли как се нарича нивото на оборудването на следната обява(с червена кожа и навигация) http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...024&f1=details

Comment

Първоначално публикувано от DZVERA Покажи съобщение
                      Някой знае ли как се нарича нивото на оборудването на следната обява(с червена кожа и навигация) http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...024&f1=details
                      High
                      Giulietta 1,6 JTDm 2013
                      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

еее но на теме поддръжка е много по евтино 150-ката... то и аз искам много работи ама човека кое е по евтино и надеждно
                        Не разбрах точно изречението, но предполагам казваш, че поддръжката е много по-евтина на 1.9 от колкото на 2.4.
                        И с какво е толкова много по-евтина? 1.9-ката да не идва от Мозамбик и да е на твърдо гориво и въглищар в багажника?
                        Или ще пестиш от допълнителната цена на гражданската отговорност? Или пък от данъкът?
                        A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                          Не разбрах точно изречението, но предполагам казваш, че поддръжката е много по-евтина на 1.9 от колкото на 2.4.
                          И с какво е толкова много по-евтина? 1.9-ката да не идва от Мозамбик и да е на твърдо гориво и въглищар в багажника?
                          Или ще пестиш от допълнителната цена на гражданската отговорност? Или пък от данъкът?
                          Да почнем с цената на маховика и съединителя и вече може да приключим на 1,9-ката е поносима но на 2,4 ката майко мила и още и още...
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Да почнем с цената на маховика и съединителя и вече може да приключим на 1,9-ката е поносима но на 2,4 ката майко мила и още и още...
                            Да, маховика е с около 1000лв по-скъп. Но така беше и с 1.9 и 2.4 първите жтд-та. Сега вече не е така. Същото ще стане и с тези маховици - ще си изравнят относително цената. А и колко често сменяш маховик? Я смениш веднъж в живота, я не. Аз пък бих казал, че една 159-ка с автомат е 5 пъти по-скъпа за поддръжка от 2.4 с ръчни скорости. И какво правим сега?
                            Съединителя е има няма 100лв разлика. Не мисля, че тези 100лв ще те съсипят.
                            А какво е другото и още и още, че поддръжката е много по-скъпа?
                            Last edited by BO; d.m.y г., 03:02.
                            A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                              Да, особено гтв 2.0 ТБ, то даже дава под 10.

---------- Post added at 08:57 ---------- Previous post was at 08:56 ----------

Това твоето гтв не е ли с по-малко V-ta?
                              Под 10? Сигурен ли си или май на изуст малко
                              щото май и по каталог не го дават под 10...камоли бънгия на 100 години и с наще горива

Comment

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
                                Под 10? Сигурен ли си или май на изуст малко
                                щото май и по каталог не го дават под 10...камоли бънгия на 100 години и с наще горива
                                Не си усетил настроенията в хода на дискусията
                                Това беше шега.
                                "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                                К.М.

Comment

Working...
                                X